Jacques Katif van de Wijnerie uit Dordrecht heeft er een neus voor! Voor de derde maal is één van zijn wijnen doorgedrongen tot de finale van het Proefschrift Wijnconcours.

Voor de 21ste keer wordt dit concours georganiseerd door the WINE and FOOD association. Tijdens deze prestigieuze bijeenkomst, op zondag 27 september a.s. in de St. Olofskapel in Amsterdam, strijden wijnhandelaren uit heel Nederland, in diverse categorieën om de titel Wijn van het Jaar 2009. Er worden zo’n 1.000 bezoekers verwacht, waaronder (vak)pers en professionals.

Katif gaat er met vertrouwen naartoe. De wijn waarmee hij doordrong tot de finale, een witte, op eikenhout gerijpte wijn is een van zijn paradepaardjes.”De combinatie van verschillende druivensoorten, geeft deze wijn een unieke smaak. Het zou mij niet verbazen als deze wijn zeer hoge ogen gaat gooien!”

De bekendmaking van de Wijn van het Jaar 2009 in de diverse categorieën vindt plaats op het podium in de St. Olofskapel. De deuren gaan om 12.00 uur open en het evenement is om 18.00 uur afgelopen. In de JAARGIDS WIJN 2010, die medio november verschijnt, worden alle finalisten vermeld.

BM-Rivage blc