“Wat een fantastische dag!” Jacques Katif van de Wijnerie uit Dordrecht kijkt terug op een zeer geslaagde finaledag van het 21e Proefschrift Wijnconcours.

De wijn waarmee hij doordrong tot de finale, een witte, op eikenhout gerijpte wijn, Le Rivage behoort tot de top 3 van witte wijnen in Nederland. Maar hij heeft ook een echte winnaar in huis. De Champagne van Voirin-Jumel, die al geruime tijd door de Wijnerie wordt geïmporteerd (http://www.champagne-voirin-jumel.com/nl/liens.htm), is tijdens de verkiezing uitgeroepen tot mousserende Wijn van het Jaar 2009!

Afbeelding 054

“Een geweldige opsteker en een blijk van waardering voor onze keuze en het harde werken. Wij zijn al druk bezig met onze kerst- en relatiegeschenken. En wat is er nu mooier dan een de Champagne van het Jaar 2009 weg te geven!”

In de JAARGIDS WIJN 2010, die medio november verschijnt, worden alle finalisten vermeld.