Onlangs heb ik weer een bezoek gebracht aan het Domaine van champagnehuis Voirin-Jumel. De families Voirin en Jumel vormen reeds 4 generaties een familie van wijnbouwers. In het plaatsje Cramant zetten broer en zus, Patrick en Alice het champagnehuis, dat zo’n 11hectare beslaat, voort.

Afbeelding 065

De wijngaard van Voirin-Jumel

De 11 ha wijngaarden liggen met name op de Côte des Blancs.  Alle druiven die voor de champagne gebruikt worden, komen van de eigen wijngaarden.

Afbeelding 068

Natuurlijk wil ik de champagne proeven voor ik een aankoop doe. De kwaliteit van de Champagne van Voirin-Jumel is fantastisch! Daarom gaat Alice direct aan de slag om mijn flessen te etiketteren.

Afbeelding 074

 

Afbeelding 070

Klaar om mee naar Nederland te nemen en mijn klanten te laten genieten van de Champagne van het jaar 2009 en alle andere prachtige champagnes van dit huis!