stapel op wijn weblogo (9) 

De Stichting Stapel op wijn organiseert i.s.m. Van Halen Events, Postillion Hotels, en De Wijnerie van 27 t/m 29 augustus tijdens ´Dordt op je Bord 2010´ de eerste landelijke verkiezing ´Connaisseur en Vin´. Bezoekers kunnen deelnemen aan de wedstrijd, die bestaat uit een aantal proefsessies (blind) in de tent van de Stichting Stapel op wijn. Op basis hiervan wordt de beste amateur wijnproever van Nederland gekozen.

 Naast de vele wedstrijden en titels voor professionals als vinologen en sommelliers wil de Stichting Stapel op wijn amateur wijnproevers een kans bieden om hun kennis en kunde te laten zien.  Dordrecht, stad met een lange wijntraditie, is de perfecte locatie voor dit evenement.  Tijdens deze unieke wedstrijd wordt bekend wie zich een jaar lang “Connaisseur en Vin”mag noemen.

De winnaars worden op zondag 29 augustus bekend gemaakt en maken o.a. kans op een wijnreis, hotel- en een theaterarrangement.

Andere partners van de Stichting Stapel op wijn die dit evenement mogelijk maken zijn Schouwburg Kunstmin, de Rabobank en DIEP en het Dordrechts Museum, die een tentoonstelling verzorgen over het stapelrecht en de geschiedenis van wijn in Dordrecht.

De Stichting Stapel op wijn zet zich in voor verantwoord alcoholgebruik: `proef en geniet met mate`. Op zaterdag 28 augustus zet de voorzitter van de Stichting Stapel op wijn een Dordtse instelling of organisatie in het zonnetje, die zich inzet voor mensen die lijden aan het syndroom van Korsakov.

 Locatie:          Park Merwestein (ingang Oranjelaan),  in de tent van Stichting Stapel op wijn

Wanneer:        28 & 29 augustus 2010         (Prijsuitreiking zondag 29 augustus 20.30 uur)

Tijd:                 zaterdag  28 augustus van 14.30 tot 19.30 uur

                          zondag  29 augustus van 15.30 tot 19.30 uur

Deelname:     Bezoekers vanaf 18 jaar kunnen zich op beide dagen inschrijven in de tent van Stichting Stapel op wijn.

Kosten:           € 4,00 per deelnemer  (Dit bedrag gaat volledig naar een goed doel!)

Voor meer informatie:

 www.stapelopwijn.nl 

info@stapelopwijn.nl