PERSBERICHT

Op zaterdag 1 en zondag 2 september 2012 organiseert de Stichting Stapel op wijn in Park Merwestein te Dordrecht het culinaire wijn-evenement
‘STAPEL OP DORDT’

‘Stapel op Dordt’ biedt Dordrecht en omgeving een mogelijkheid om kennis te maken met verrassende combinaties van wijn en spijzen. In samenwerking met een aantal Dordtse ondernemers kan het publiek in het park in stijlvol aangeklede tenten, diverse wijnen en spijzen proeven tegen een kleine vergoeding. Voor voldoende vermaak wordt gezorgd!

Daarnaast wordt tijdens ‘Stapel op Dordt’ voor de 3e keer de jaarlijkse verkiezing ‘Beste amateur Wijnkenner van Nederland’ (Connaisseur en Vin) gehouden, waaraan bezoekers kunnen deelnemen. Na een aantal proefsessies (blind), worden de finalisten voor de beste amateur wijnproever van Nederland gekozen.
Naast de vele wedstrijden en titels voor professionals als vinologen en sommelliers wil de Stichting Stapel op wijn amateur wijnproevers een kans bieden om hun kennis en kunde te laten zien. Dordrecht, stad met een lange wijntraditie, is de perfecte locatie voor dit evenement. De winnaar mag zich vervolgens een jaar lang “Connaisseur en Vin” noemen. De finalisten worden op zondag 2 september bekend gemaakt en maken o.a. kans op een wijnreis en prachtige wijnpakketten. (Voor-)inschrijven voor deelname aan de verkiezing kan via www.stapelopwijn.nl.

Voorafgaand aan Stapel op Dordt vindt op vrijdagavond 31 augustus een (besloten) Benefietdiner plaats, waar o.a. met een veiling geld wordt ingezameld voor een project gericht op voorkomen van alcoholmisbruik door pubers. Ook de opbrengst van ‘Stapel op Dordt’ gaat naar dit project.

Locatie:
Park Merwestein.
Sint Jorisweg 75
3311 PK Dordrecht

Openingstijden evenement:
Zaterdag: 1 september 2012: 15:00 uur tot 23:00 uur
Zondag: 2 september 2012: 14:00 uur tot 22:00 uur

Kaarten:
16 jaar en ouder € 5,00 (incl. proefglas)
Kinderen 2 t/m 15 jaar € 2,50 (incl. verrassing)
Verkrijgbaar* bij diverse voorverkooppunten in Dordrecht en aan de kassa** tijdens Stapel op Dordt
* (zolang de voorraad strekt)
** (alleen pin-betaling mogelijk).

info@stapelopwijn.nl www.stapelopwijn.nl