Stapel op Dordt: culinair wijnevenement 1 & 2 september Park Merwestein

PERSBERICHT

Op zaterdag 1 en zondag 2 september 2012 organiseert de Stichting Stapel op wijn in Park Merwestein te Dordrecht het culinaire wijn-evenement
‘STAPEL OP DORDT’

‘Stapel op Dordt’ biedt Dordrecht en omgeving een mogelijkheid om kennis te maken met verrassende combinaties van wijn en spijzen. In samenwerking met een aantal Dordtse ondernemers kan het publiek in het park in stijlvol aangeklede tenten, diverse wijnen en spijzen proeven tegen een kleine vergoeding. Voor voldoende vermaak wordt gezorgd!

Daarnaast wordt tijdens ‘Stapel op Dordt’ voor de 3e keer de jaarlijkse verkiezing ‘Beste amateur Wijnkenner van Nederland’ (Connaisseur en Vin) gehouden, waaraan bezoekers kunnen deelnemen. Na een aantal proefsessies (blind), worden de finalisten voor de beste amateur wijnproever van Nederland gekozen.
Naast de vele wedstrijden en titels voor professionals als vinologen en sommelliers wil de Stichting Stapel op wijn amateur wijnproevers een kans bieden om hun kennis en kunde te laten zien. Dordrecht, stad met een lange wijntraditie, is de perfecte locatie voor dit evenement. De winnaar mag zich vervolgens een jaar lang “Connaisseur en Vin” noemen. De finalisten worden op zondag 2 september bekend gemaakt en maken o.a. kans op een wijnreis en prachtige wijnpakketten. (Voor-)inschrijven voor deelname aan de verkiezing kan via www.stapelopwijn.nl.

Voorafgaand aan Stapel op Dordt vindt op vrijdagavond 31 augustus een (besloten) Benefietdiner plaats, waar o.a. met een veiling geld wordt ingezameld voor een project gericht op voorkomen van alcoholmisbruik door pubers. Ook de opbrengst van ‘Stapel op Dordt’ gaat naar dit project.

Locatie:
Park Merwestein.
Sint Jorisweg 75
3311 PK Dordrecht

Openingstijden evenement:
Zaterdag: 1 september 2012: 15:00 uur tot 23:00 uur
Zondag: 2 september 2012: 14:00 uur tot 22:00 uur

Kaarten:
16 jaar en ouder € 5,00 (incl. proefglas)
Kinderen 2 t/m 15 jaar € 2,50 (incl. verrassing)
Verkrijgbaar* bij diverse voorverkooppunten in Dordrecht en aan de kassa** tijdens Stapel op Dordt
* (zolang de voorraad strekt)
** (alleen pin-betaling mogelijk).

info@stapelopwijn.nl www.stapelopwijn.nl

Verkiezing Roséwijnen van het jaar 2012

The Winesite schrijft:

Verkiezing Roséwijnen van het Jaar – onderdeel van het 24e Proefschrift Wijnconcours.
12.00 – 18.00 uur, Binnentuin Librije’s Zusje te Zwolle.
Lopende proeverij van alle finalewijnen en vanaf 18.00 uur bekendmaking van de beste roséwijnen verkrijgbaar in Nederland en België, in verschillende prijs- en hoofdcategorieën (Supermarkt, Wijnspeciaalzaak, beperkt verkrijgbaar). Inclusief de mooiste mousserende roséwijnen en de Prix du Sommelier voor de beste gastronomische rosé. M.m.v. vele toonaangevende wijnimporteurs uit Nederland en België.

Bekijk hier de video van de Jury!

Voor meer informatie: www.thewinesite.nl

De Wijnerie wéér in de finale van de nationale verkiezing Rosé van het Jaar!

Rosevanhetjaar2012
“Maar gewoon wordt het niet!” zegt Jacques Katif van de Wijnerie. “Het is en blijft een eer voor iedere wijnprofessional.” Voor de vijfde keer in de afgelopen zes jaar is zijn rosé doorgedrongen tot de finale van het Rosé Concours van het Nederlands Wine & Food Festival. Met zijn speciaal voor de Nederlandse markt gebottelde rosé maakt hij kans op de titel Rosé van het Jaar 2012. In het ruim zesjarig bestaan van zijn bedrijf heeft hij al de nodige nominaties en titels in de wacht gesleept. Zo werd niet alleen zijn rosé drie keer eerder uitgeroepen tot Rosé van het Jaar, ook zijn Champagne Voirin-Jumel viel 2 jaar achter elkaar in de prijzen.
Deze rosé afkomstig uit de Cevennes in Zuid-Frankrijk wordt exclusief door De Wijnerie geïmporteerd. Samen met de boer is Katif ook betrokken bij het samenstellen van de wijn. Een unieke combinatie, die, zoals blijkt uit de nominaties, een prachtige rosé oplevert!
Op zondag 3 juni a.s. wordt, tijdens het Nederlands Wine & Food Festival in Librije’s Hotel in Zwolle bekend of hij de titel mee naar huis mag nemen. Hoe dan ook, De Wijnerie zet Dordrecht weer op de nationale wijnkaart!

De Wijnerie goes international!

Met Dordrecht als stabiele thuishaven is het De Wijnerie gelukt in de afgelopen 7 jaar een trouwe, landelijke klantenkring op te bouwen. Jacques Katif, altijd opzoek naar nieuwe kansen, heeft nu zijn zinnen gezet op een internationale uitdaging. De eerste flessen zijn geexporteerd naar de Baltische Staten en Polen om de lokale wijnliefhebbers te laten genieten van kwaliteitswijnen. Momenteel worden gesprekken gevoerd op Malta om ook daar voet aan de grond te krijgen.

Ruud Verhagen verdedigt titel ‘Connaisseur en Vin’ met succes!

Na twee dagen voorrondes tijdens ‘Dordt op je Bord’ in Park Merwestein vorig weekend, kwamen de 6 beste deelnemers vandaag bijeen om in de finale van de 2e landelijke verkiezing ‘Connaisseur en Vin’ uit te maken wie de beste amateur wijnkenner van 2011 is.
In een sfeervolle “Raedtskelder” proefden de finalisten afgelopen zondagmiddag 6 verschillende wijnen, 3 witte en 3 rode. Zij kregen vervolgens een uur de tijd om te noteren wat het land van herkomst was, het jaartal en de druivensoorten. Ook met een treffende omschrijving van de wijn waren punten te verdienen. De jury had daarna de lastige taak te bepalen wie een jaar lang de titel ‘Connaisseur en Vin 2011’ mag voeren. Het niveau van de deelnemers was volgens de jury net als in de vorige editie uitzonderlijk hoog. Ruud Verhagen, de winnaar van de verkiezing beste amateur wijnkenner 2010 bleek ook dit jaar weer de beste.
Uit handen van Jacques Katif, secretaris van de Stichting Stapel op wijn, ontving Ruud zijn trofee. Ook kreeg hij als beloning voor zijn verbazingwekkende kennis en prestatie een wijnreis aangeboden door De Wijnerie.
Met de verkiezing van Ruud Verhagen als beste amateur wijnkenner van Nederland 2011 sloot de Stichting Stapel op wijn haar evenement op fantastische wijze af. Eerder, tijdens het benefietdiner van de Stichting op vrijdag 26 augustus, werd € 14.000,00 bijeengebracht voor een goed doel. Jacques Katif is blij en trots : “Dit hadden we niet voor mogelijk gehouden. Een ongelofelijk bedrag en een prachtige finale. Iedereen mag nu even bijkomen en dan…. Bedenken hoe we dit volgend jaar kunnen overtreffen!”
Winnaar2011

Stapel op wijn: 2e verkiezing Connaisseur en Vin

De Stichting Stapel op wijn organiseert dit jaar voor de 2e keer de landelijke verkiezing ´Connaisseur en Vin´. Tijdens ‘Dordt op je Bord’, dat plaatsvindt in Park Merwestein van 26 t/m 28 augustus 2011 kunnen bezoekers deelnemen aan deze unieke wedstrijd. Na een aantal proefsessies (blind) in de tent van de Stichting Stapel op wijn, worden de finalisten voor de beste amateur wijnproever van Nederland gekozen.

Naast de vele wedstrijden en titels voor professionals als vinologen en sommelliers wil de Stichting Stapel op wijn amateur wijnproevers een kans bieden om hun kennis en kunde te laten zien. Dordrecht, stad met een lange wijntraditie, is de perfecte locatie voor dit evenement. De winnaar mag zich vervolgens een jaar lang “Connaisseur en Vin” noemen.

De finalisten worden op zondag 28 augustus bekend gemaakt en maken o.a. kans op een wijnreis en prachtige wijnpakketten. (Voor-)inschrijven voor deelname aan de verkiezing kan via www.stapelopwijn.nl.

Partners van de Stichting Stapel op wijn die dit evenement mogelijk maken zijn o.a. Geka Bouw, IzPols & zoon, CFE Nederland, Hagero, De Vraagbaak Groep, Duik – & Bergingsbedrijf W. SMIT, SMIT Subsea Europe en De Wijnerie.

De Stichting Stapel op wijn zet zich in voor verantwoord alcoholgebruik: `proef en geniet met mate`. Daarom worden de opbrengst van het benefietdiner en de veiling die tijdens dit diner gehouden wordt, geschonken aan een organisatie die zich inzet voor educatie op het gebied van preventie van alcoholmisbruik. Met een theatervoorstelling, lessen in de klas en een thema-avond voor ouders worden pubers gewezen op de gevaren van (te veel) alcohol.

Voor meer informatie:
www.stapelopwijn.nl
info@stapelopwijn.nl

De Wijnerie zet Dordrecht wéér op de nationale wijnkaart!

Het 11e Wine & Food Festival mag dan niet de felbegeerde titel Rosé van het Jaar 2011 opgeleverd hebben, wel behoort de Terroirs des Cevennes van de Wijnerie tot de top van Nederland. Met trots mag De Wijnerie zich weer rekenen tot de meest succesvolle importeurs van ons land. Niet alleen de vakjury was het hier over eens, ook de sommelliers gaven hem een nominatie. Tijdens het festival proeven de sommelliers de rosé van de verschillende finalisten en bepalen welke zij, gastronomisch en prijstechnisch gezien het liefst in hun restaurant zouden willen schenken. De Terroirs des Cevennes wordt daarmee een echte aanrader voor restaurants!

Winnaar Rosé van het Jaar zondag 5 juni bekend!

De bekendmaking van de Rosé van het Jaar 2011 vindt plaats om 17.30 uur in de St.Olofskapel in het NH Barbizon Palace te Amsterdam. Vanaf 12.00 uur is het publiek welkom om alle finale wijnen te proeven. De Wijnerie is vanzelfsprekend met een proeftafel aanwezig en hoopt natuurlijk op het behalen van de titel Rosé van het Jaar!Jacques Katif met zijn "finalist"

De Wijnerie wéér in de race voor Rosé van het Jaar!

Voor de vierde keer in vijf jaar een rosé in de finale van het Nederlands Wine & Food Festival. Jacques Katif van De Wijnerie kan zijn geluk niet op! Gisteren hoorde hij dat zijn rosé ook dit jaar weer de titel Rosé van het Jaar kan verdienen. In het ruim vijfjarig bestaan van zijn bedrijf heeft hij al de nodige nominaties en titels in de wacht gesleept. Zo werd niet alleen zijn rosé drie keer eerder uitgeroepen tot Rose van het Jaar, ook zijn Champagne Voirin-Jumel viel 2 jaar achter elkaar in de prijzen.
Deze rosé afkomstig uit de Cevennes in Zuid-Frankrijk wordt speciaal voor de Nederlandse markt gebotteld en alleen door De Wijnerie geïmporteerd in ons land. Samen met de boer is Katif ook betrokken bij het samenstellen van de wijn. Een unieke combinatie, die een prachtige rosé oplevert!
Op zondag 5 juni a.s. wordt bekend of hij de titel mee naar huis mag nemen. Hoe dan ook, De Wijnerie zet Dordrecht weer op de nationale wijnkaart!

Foto-impressie Rhône & Languedoc Roussillon

Vier dagen lang heb ik genoten van al het goede van de Rhône. Naast een bezoek aan de beurs heb ik ook een aantal van “mijn eigen wijnboeren” bezocht in de Languedoc Roussillon.  

Afbeelding 607

Jacques & Jacques voeren een kwaliteitscontrole uit

 

Afbeelding 643

Ronald inspecteert de veilles vignes van Châteauneuf-du-Pape

 

Afbeelding 622

Proeven én onderhandelen met Jean Paul Rosset (links op de voorgrond), eigenaar van Chateau de la Negly, in La Clape in de Coteaux du Languedoc . Volgens Robert Parker behoort Château de la Négly tot de 5 top-domeinen van de Languedoc-Roussillon. Hij geeft dit domein zijn*****. De wijn smaakte voortreffelijk!

 

Afbeelding 609

Hard werken

 

Afbeelding 596

Een toast op een geslaagde “Tour de Rhône”!

Vrij proeven in de Rhone

Tijdens “Découvertes en Vallée du Rhône” is er gelegenheid op een ongedwongen manier de wijnen van de verschillende producenten te proeven. Op lange tafels staan honderden flessen die geproefd kunnen worden. Na deze eerste selectie kan men contact leggen met een wijnboer, om uitgebreider kennis te maken met zijn producten.

Afbeelding 594

“Eerste kennismaking, proeven, genieten en…uitspugen!”

Découvertes en Vallée du Rhône

De bijzondere wijnbeurs “Découvertes en Vallée du Rhône” werd dit jaar voor de 6e maal gehouden. In tegenstelling tot veel andere wijnbeurzen, waar de wijnboeren hun wijnen in een grote hal presenteren aan de bezoekers, vindt deze beurs plaats in het hart van de wijngaard. Verschillende domeinen in het  noordelijke en zuidelijke Rhône-dal openen hun deuren en bieden gezamenlijk meer dan 700 exposanten, producenten en handelaren de mogelijkheid met elkaar in contact te komen.

Afbeelding 597

Nieuwe start website!!!

Door omstandigheden is het de afgelopen maanden niet gelukt de website actueel te houden. Vanaf vandaag komt daar verandering in! Wij gaan u op de hoogte houden van onze activiteiten. Lees bijvoorbeeld het verslag van ons bezoek begin maart 2011 aan een bijzondere wijnbeurs in het Rhône-gebied “Découvertes en Vallée du Rhône” en bekijk de foto’s!

De Wijnerie partner van Stichting Stapel op wijn bij 1e Nederlandse verkiezing “Connaisseur en Vin

stapel op wijn weblogo (9) 

De Stichting Stapel op wijn organiseert i.s.m. Van Halen Events, Postillion Hotels, en De Wijnerie van 27 t/m 29 augustus tijdens ´Dordt op je Bord 2010´ de eerste landelijke verkiezing ´Connaisseur en Vin´. Bezoekers kunnen deelnemen aan de wedstrijd, die bestaat uit een aantal proefsessies (blind) in de tent van de Stichting Stapel op wijn. Op basis hiervan wordt de beste amateur wijnproever van Nederland gekozen.

 Naast de vele wedstrijden en titels voor professionals als vinologen en sommelliers wil de Stichting Stapel op wijn amateur wijnproevers een kans bieden om hun kennis en kunde te laten zien.  Dordrecht, stad met een lange wijntraditie, is de perfecte locatie voor dit evenement.  Tijdens deze unieke wedstrijd wordt bekend wie zich een jaar lang “Connaisseur en Vin”mag noemen.

De winnaars worden op zondag 29 augustus bekend gemaakt en maken o.a. kans op een wijnreis, hotel- en een theaterarrangement.

Andere partners van de Stichting Stapel op wijn die dit evenement mogelijk maken zijn Schouwburg Kunstmin, de Rabobank en DIEP en het Dordrechts Museum, die een tentoonstelling verzorgen over het stapelrecht en de geschiedenis van wijn in Dordrecht.

De Stichting Stapel op wijn zet zich in voor verantwoord alcoholgebruik: `proef en geniet met mate`. Op zaterdag 28 augustus zet de voorzitter van de Stichting Stapel op wijn een Dordtse instelling of organisatie in het zonnetje, die zich inzet voor mensen die lijden aan het syndroom van Korsakov.

 Locatie:          Park Merwestein (ingang Oranjelaan),  in de tent van Stichting Stapel op wijn

Wanneer:        28 & 29 augustus 2010         (Prijsuitreiking zondag 29 augustus 20.30 uur)

Tijd:                 zaterdag  28 augustus van 14.30 tot 19.30 uur

                          zondag  29 augustus van 15.30 tot 19.30 uur

Deelname:     Bezoekers vanaf 18 jaar kunnen zich op beide dagen inschrijven in de tent van Stichting Stapel op wijn.

Kosten:           € 4,00 per deelnemer  (Dit bedrag gaat volledig naar een goed doel!)

Voor meer informatie:

 www.stapelopwijn.nl 

info@stapelopwijn.nl

Op bezoek bij Voirin-Jumel, maker van de Champagne van het jaar 2009

Onlangs heb ik weer een bezoek gebracht aan het Domaine van champagnehuis Voirin-Jumel. De families Voirin en Jumel vormen reeds 4 generaties een familie van wijnbouwers. In het plaatsje Cramant zetten broer en zus, Patrick en Alice het champagnehuis, dat zo’n 11hectare beslaat, voort.

Afbeelding 065

De wijngaard van Voirin-Jumel

De 11 ha wijngaarden liggen met name op de Côte des Blancs.  Alle druiven die voor de champagne gebruikt worden, komen van de eigen wijngaarden.

Afbeelding 068

Natuurlijk wil ik de champagne proeven voor ik een aankoop doe. De kwaliteit van de Champagne van Voirin-Jumel is fantastisch! Daarom gaat Alice direct aan de slag om mijn flessen te etiketteren.

Afbeelding 074

 

Afbeelding 070

Klaar om mee naar Nederland te nemen en mijn klanten te laten genieten van de Champagne van het jaar 2009 en alle andere prachtige champagnes van dit huis! 

Champagne van het Jaar en een plaats in de Top 3 witte wijnen van Nederland

 

“Wat een fantastische dag!” Jacques Katif van de Wijnerie uit Dordrecht kijkt terug op een zeer geslaagde finaledag van het 21e Proefschrift Wijnconcours.

De wijn waarmee hij doordrong tot de finale, een witte, op eikenhout gerijpte wijn, Le Rivage behoort tot de top 3 van witte wijnen in Nederland. Maar hij heeft ook een echte winnaar in huis. De Champagne van Voirin-Jumel, die al geruime tijd door de Wijnerie wordt geïmporteerd (http://www.champagne-voirin-jumel.com/nl/liens.htm), is tijdens de verkiezing uitgeroepen tot mousserende Wijn van het Jaar 2009!

Afbeelding 054

“Een geweldige opsteker en een blijk van waardering voor onze keuze en het harde werken. Wij zijn al druk bezig met onze kerst- en relatiegeschenken. En wat is er nu mooier dan een de Champagne van het Jaar 2009 weg te geven!”

In de JAARGIDS WIJN 2010, die medio november verschijnt, worden alle finalisten vermeld.

De Wijnerie wéér finalist bij het Proefschrift Wijnconcours!

Jacques Katif van de Wijnerie uit Dordrecht heeft er een neus voor! Voor de derde maal is één van zijn wijnen doorgedrongen tot de finale van het Proefschrift Wijnconcours.

Voor de 21ste keer wordt dit concours georganiseerd door the WINE and FOOD association. Tijdens deze prestigieuze bijeenkomst, op zondag 27 september a.s. in de St. Olofskapel in Amsterdam, strijden wijnhandelaren uit heel Nederland, in diverse categorieën om de titel Wijn van het Jaar 2009. Er worden zo’n 1.000 bezoekers verwacht, waaronder (vak)pers en professionals. Lees verder

© 2021 De Wijnerie

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑